Pressmeddelande

18 november 2022 16:23

Cell Impact är ett av Sveriges snabbast växande teknikbolag

Behovet av grön teknik som kan lösa klimatkrisen har ökat kraftigt. Inte minst gäller detta efterfrågan på vätgasteknik. Detta har gjort att Cell Impact, en global leverantör av nyckelkomponenten för bränsleceller, just nu är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Det är rådgivningsbyrån Deloitte som står bakom Sweden Technology Fast 50. Ända sedan 2003 har företaget rankat Sveriges 50 snabbast växande privata och publika tech-bolag. Vinnaren presenteras på torsdag den 24 november, men redan nu står det klart att Cell Impact är en av snabbväxarna.

- Cell Impact har haft en kraftig omsättningsökning de senaste åren och vi levererar flödesplattor som är en kritisk komponent för bränsleceller och elektrolysörer. Bränsleceller ger energi utan andra utsläpp än vatten och elektrolysörer kan drivas på förnybar energi för att skapa grön vätgas. Vätgas beräknas stå för 28 procent av energi behovet 2050 och är helt avgörande för den gröna omställningen av energisystemet, säger Pär Teike som är vd för Cell Impact.

Det finns redan stor efterfrågan från Cell Impacts nuvarande kunder, men det finns dessutom ett antal politiska initiativ, som till exempel EU:s Green Deal, som fortsätter att driva på efterfrågan på Cell Impacts flödesplattor.

- Vi svarar mot vätgassektorns största utmaning. Vi har en unik formningsteknik som vi kallar Cell Impact Forming™ och som är både kostnadseffektiv och skalbar, säger Pär Teike.

Den slutgiltiga publiceringen av Sweden Technology Fast 50, som offentliggör ordningen på rankingen, äger rum under nästa vecka och vinnaren avslöjas på torsdag den 24 november.

- Det är alltid lika spännande att se vilka bolag som tar sig in i Sweden Technology Fast 50. Trenderna på årets lista speglar som vanligt skiftningar vi ser i samhället i stort - till exempel är flera medtechbolag representerade och det är ett fortsatt starkt fokus på hållbarhet och greentech. Dessutom ser vi fler branscher än någonsin representerade bland årets bolag, och en mängd innovativa lösningar för att hantera problem vi ställs inför, både som samhälle och på individnivå, säger Ester Sundström, partner och ansvarig för Deloitte Sweden Technology Fast 50.

Med anledning av Sweden Technology Fast 50 har Cell Impact tagit fram en kort film som beskriver bakgrunden till bolagets snabba omsättningsökning. Filmen finns tillgänglig på investor.cellimpact.com.

För mer information, vänligen kontakta:

Pär Teike, vd, +46 73-024 06 84 eller paer.teike@cellimpact.com.  

Om Sweden Technology Fast 50

Sweden Technology Fast 50 är en rankning av Sveriges 50 snabbast växande teknikföretag, baserat på tillväxten i nettoomsättningen de senaste fyra åren. Rankningen inkluderar såväl publika som privata bolag och omfattar all typ av teknologi, från mjuk- och hårdvara till life science, kommunikation och clean technology. Läs mer på fast50.se.

Om Cell Impact

Cell Impact AB (publ) är en global leverantör av avancerade flödesplattor till tillverkare av bränsleceller. Företaget har utvecklat och patenterat en unik metod för höghastighetsformning, Cell Impact Forming™, som gör det möjligt att tillverka flödesplattor med mer avancerade mönster, vilket i sin tur skapar mer kostnads- och energieffektiva bränsleceller jämfört med konventionella formningsmetoder.

Cell Impact är noterat på Nasdaq First North Growth Market och FNCA Sweden AB är Bolagets Certified Adviser (CA).

Åk till toppen